fbpx

Graafisen Betonin Uutiskirje: Väri

B E T O N I

Tuleeko mieleesi harmaa väri? Niin tulee useimmille meistä. Kesän saavuttua ja luonnon puhjettua väriloistoon, halusimme muistuttaa siitä, että myös betoni voi olla ympäristön iloinen väripilkku.

Betonipintojen käsittelymahdollisuudet ovat monipuolistuneet ja arkkitehtoniset betonipinnat ovat lisänneet suosiotaan jatkuvasti. Myös erilaiset värimahdollisuudet betonissa kiinnostavat yhä enemmän.

Graafisen Betonin värjääminen voi tapahtua tuotannon aikana lisäämäällä pigmenttejä betonimassaan tai tuotannon jälkeen käsittelemällä valmiin pinnan betonimaalilla tai sävytetyillä pintakäsittelyaineilla.

Käytettäessä pigmenttejä, vain sementti värjäytyy ja kiviaineet säilyttävät luonnollisen värinsä. Käsittelemällä valmiin pinnan sekä sileä sementti- että hienopesupinta (kiviaines) värjäytyvät. Tällöin erityisiä kiviaineita ei tarvitse käyttää - jopa perinteinen harmaa betoni sopii tähän käyttötarkoitukseen.

On hyvä muistaa, että pigmentit altistuvat vuosien aikana UV-säteilyyn. Sävyn kestävyys riippuu esimerkiksi pigmenttien laadusta sekä sääolosuhteista.  Itse betonielementtituotannossa yhtenäisen värin saavuttaminen riippuu monista muuttujista – johdonmukaisuus laadussa, materiaaleissa sekä menetelmissä auttavat saavuttamaan suunnitellun, kestävän lopputuloksen.

Maaleilla ja sävytteillä on helppoa saada aikaan haluttu lopputulos, ja vaihtoehtoja on lähes loputtomasti. Kannattaa huolehtia siitä, että käytettävät tuotteet ovat tarkoitettu nimenomaan betonille – erinomainen valinta on käyttää sävytettyjä betonin suoja-aineita.

Kun Graafinen Betoni värjätään pigmenteillä, lopputulos on lähes huoltovapaa. Maalatut / sävytetyt pinnat vaativat uudelleen käsittelyn jossain vaiheessa.

Alla muutamia värikkäitä esimerkkejä. Lisää sävyjä on tulossa… pääsette vielä näkemään kuinka Graafinen Betoni hohtaa huikeissa metallisävyissä!

Iloa kesään!

H.A.N.S. Industrial Building, Čeperka

H.A.N.S. Industrial Building


Joensuun Elli Residential Building, Joensuu

Joensuun Elli Residential Building

Skanska Headquarters Helsinki Kathy and Helsinki Neptun, Helsinki

Skanska Headquarters Helsinki Kathy and Helsinki Neptun

Rubiiniparkki Parking House, Vantaa

Rubiiniparkki Parking House

Vantaan Puuhakivi Residential Building, Vantaa

Vantaan Puuhakivi Residential Building

Tuusulan Tulppaani, Tuusula

Tuusulan Tulppaani

Tikkurila Daycare, Vantaa

Tikkurila Daycare

Graphic Concrete Ltd
Itälahdenkatu 18 C, 5 fl. FI-00210 Helsinki
Tel: +358 (0)40 621 2200
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.graphicconcrete.com

Sign up with your email address to receive news and updates.